Truffles in Ladue

Truffles in Ladue är en god typ av choklad tryfflar. Jag fick detta recept från en restaurang i Ladue, St. Louis (Missouri).  Jag har därför gett recept namnet Truffles in Ladue (tryfflar i Ladue). Det är ett gott och enkelt recept som är väl värt att pröva.

truffles in ladue

Ingredienser:

  • 2 1/2 dl grädde
  • 250 g mörk choklad (70%)
  • kakao
  • 2 Matskedar Konjak
  • 1 Matsked Armagnac

Hur man gör

  • Häll chokladen i en metallbunke och placera bunken i en kastrull med varmt vatten.  Vattnet skall inte komma in i bunken utan används bara för att förmedla jämn låg värme till bunken.  Vänta tills chokladen har smält. Undvik alltför hög värme.
  • Tillsätt konjak och Armagnac till chokladen.  Rör om försiktigt för att blanda in alkoholen.
  • Rör ner grädden  i den smälta chokladen.  Blanda allt tills du har en jämn smet.
  • Ta metallbunken ur vattnet och placera den på bänken så att blandningen kan svalna.
  • Kontroller regelbundet chokladen.  När den har stelnat nog för att ha rätt konsistens så är det dags att rulla tryfflar. (du kan också hälla smeten i en grund form.  Ca 2 cm djupt. När chokladen har börjat stelna kan du skära kuber.  Detta ger dig fyrkantiga istället för runda tryfflar.
  • Rulla eller pudrar tryfflarna med kakao.

tryfflar

Tips

Jag tycker om att blanda i hackade hasselnötter eller mandlar i den smälta chokladen för att skapa ännu lyxigare tryfflar.