Truffles in Ladue är en god typ av choklad tryfflar. Jag fick detta recept från en restaurang i Ladue, St. Louis (Missouri). Jag har därför gett recept namnet Truffles in Ladue (tryfflar i Ladue). Det är ett gott och enkelt recept som är väl värt att pröva.
Ingredienser:
- 2 1/2 dl grädde
- 250 g mörk choklad (70%)
- kakao
- 2 Matskedar Konjak
- 1 Matsked Armagnac
Hur man gör
- Häll chokladen i en metallbunke och placera bunken i en kastrull med varmt vatten. Vattnet skall inte komma in i bunken utan används bara för att förmedla jämn låg värme till bunken. Vänta tills chokladen har smält. Undvik alltför hög värme.
- Tillsätt konjak och Armagnac till chokladen. Rör om försiktigt för att blanda in alkoholen.
- Rör ner grädden i den smälta chokladen. Blanda allt tills du har en jämn smet.
- Ta metallbunken ur vattnet och placera den på bänken så att blandningen kan svalna.
- Kontroller regelbundet chokladen. När den har stelnat nog för att ha rätt konsistens så är det dags att rulla tryfflar. (du kan också hälla smeten i en grund form. Ca 2 cm djupt. När chokladen har börjat stelna kan du skära kuber. Detta ger dig fyrkantiga istället för runda tryfflar.
- Rulla eller pudrar tryfflarna med kakao.
Tips
Jag tycker om att blanda i hackade hasselnötter eller mandlar i den smälta chokladen för att skapa ännu lyxigare tryfflar.